среда, 10. мај 2017.


НЕДЕЉА ЦРВЕНОГ КРСТА У НАШЕМ ПОРОДИЛИШТУ





Црвени крст ће ове, као и претходних година, обележити своју недељу бројним активностима. Једна од њих је и посета нашем породилишту и даривање беба рођених од 08. до 15. маја.

Ове године је за три дана у Недељи црвеног крста рођено само три бебе, два дечака и једна девојчица, што је знатно мање него ранијих година. Њихове маме Александра Урошевић из Краљева, Ивана Ђоровић из Јошаничке Бање и Амина Милићевић из Трстеника добиле су пакете са опремом и гардеробом за бебе.

Радмила Добрић, секретарка Црвеног крста Краљево, је честитајући младим мајкама, пожелела да следећи пут када нам буду у посети (а то ће бити у уторак – 16. маја) број новорођених беба буде ного већи. Похвалила је ангажовање волонтера у Црвеном крсту и беспрекорну сарадњу са краљевачким основним и средњим школама.

Ученица Медицинске школе и волонтер Црвеног крста, Невена Ђуровић, истакла је значај оваквог ангажовања, рекавши да је најрадоснија када долази у посету породилишту.

Др Ања Букумира – неонатолог је у име запослених у породилишту захвалила на поклонима, а суграђанке подсетила да је мајчинство најлепша улога намењена жени.

  







Нема коментара:

Постави коментар